Πέργκολες

Tentomakedoniki Karantonas

Πέργκολες… δεν είναι αυτό που νομίζετε

Η αρχική λέξη είναι pergola στα λατινικά και σήμαινε καμπίνα ή κατάστημα εμπρός από σπίτι / καλύβα / κατασκευή που υποστηρίζει κληματαριά ή φυτά. Η αγγλική λέξη pergola σημαίνει κατασκευή σε κήπο που προορίζεται για να αναρριχώνται φυτά. Σήμερα, παντού στην Ευρώπη η λέξη πέργκολα χρησιμοποιείται για να περιγράψει ελαφριά κατασκευή σε ανοικτό χώρο, αυτόνομη ή εφαπτόμενη σε κτίριο που φιλοξενεί ανθρώπους.

Τελικά, πέργκολα είναι αυτό που είχατε στο μυαλό σας όταν σκεφτήκατε να αποκτήσετε … μια πέργκολα!!!

Σήμερα, οι πέργκολες είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, με εξαιρετικές προδιαγραφές και δυνατότητα να εξοπλιστούν με κάθε είδους πρόσθετα κι αυτοματισμούς. Είναι, σύμφωνα με την ΤΕΝΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ KARANTONAS, ένα εξοχικό στον κήπο σας.

Οι πέργκολες, στη βασική τους εκδοχή, είναι μία τετράγωνη ή ορθογώνια κατασκευή, με τέσσερις μεταλλικούς στύλους που υποστηρίζουν ένα πλαίσιο το οποίο φέρει σταθερό ή ανοιγοκλειόμενο στοιχείο σκίασης – τέντα ή πολυκαρβονικό ή συνθετικό υλικό ή περσίδες.

Πέργκολες και Πρόσθετος Εξοπλισμός

Μια πέργκολα δεν είναι απλά ένα στέγαστρο, είναι ένας χώρος ζωής.

Τη διαφορά κάνουν τα πρόσθετα κι οι αυτοματισμοί με τα οποία θα εξοπλιστεί η πέργκολα.

Πλαϊνή σκίαση και προστασία από τον αέρα, συστήματα φωτισμού με μπάρες, σποτ ή ταινίες LED, θερμάστρες, τηλεχειρισμός, χρονοδιακόπτες, αισθητήρες βροχής, φωτός / έντασης ανέμου προσθέτουν λειτουργικότητα, ευκολία κι άνεση στη ζωή σας.

Κι ακόμα, σε μεγάλες πέργκολες, το ηλεκτρικό μοτέρ που ανοιγοκλείνει το σύστημα σκίασης ή κινεί τις περσίδες είναι απαραίτητο.

Οι αυτοματισμοί που τοποθετούμε προλαβαίνουν το Μέλλον. Εμείς κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε άριστα, τοποθετούμε αυτοματισμούς παντού – σε αυλόπορτες, γκαραζόπορτες, πόρτες εισόδου, ρολά, παράθυρα, συστήματα σκίασης, ασφαλείας, φωτισμού. Εσείς, έχετε τον πλήρη έλεγχο του σπιτιού σας στο κινητό σας τηλέφωνο για να ελέγχετε τα πάντα, όπου κι αν είστε.

Πέργκολες στον κήπο

Αν έχετε κήπο, έχετε κάθε λόγο να έχετε πέργκολα. Πρώτα από όλα, για να απολαμβάνετε τον κήπο σας, τα χρώματα και τις μυρωδιές από τα λουλούδια σας, τη δροσιά και την πολύτιμη αίσθηση ότι είστε “έξω”. Η πέργκολα είναι living room, dining room, play room, coffee room, και πολλά περισσότερα.

Πέργκολες και Ξενοδοχεία

Οι πέργκολες είναι ένα πρόσθετο café, bar, beach bar, εστιατόριο, χώρος πρωινού, wine bar. Κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό την πισίνα, τον κήπο, την παραλία. Σε περίπτωση που ένα ξενοδοχείο βρίσκεται εντός πόλεως, μια πέργκολα μετατρέπει τη οροφή σε όροφο άριστης εξυπηρέτησης των πελατών αλλά και μια πρόσθετη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Πώς να επιλέξετε πέργκολα

Για τις τέντες και τις πέργκολες ισχύει γενικά ότι η επιλογή τους γίνεται με λογικά κριτήρια. Είναι μεγάλες παρεμβάσεις στην αισθητική και τη λειτουργικότητα του χώρου, επηρεάζουν με πολλούς τρόπους και σε σημαντικό βαθμό τις συνήθειες των ενοίκων ενός σπιτιού ή των  πελατών μια επιχείρησης. Είναι σημαντική επένδυση, και η προοπτική τους είναι να παραμείνουν για πολλά χρόνια. Επομένως, τέντες και πέργκολες έχουν λογικά κριτήρια επιλογής– ποιότητα, επιδόσεις, αντοχή, τεχνολογία, value for money, λειτουργικότητα.

Κάθε πρόταση της ΤΕΝΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚHΣ KARANTONAS καλύπτει τα κριτήρια και τις απαιτήσεις σας. Τελικά, το δύσκολο μέρος της απόφασης είναι ό,τι σχετίζεται με την αισθητική της πέργκολας μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες επιλογές για χρώματα, μοτίβα, υφάσματα.

Η διαδικασία επιλογής έχει τρία βήματα.

Πρώτον, οι ειδικοί της ΤΕΝΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚHΣ KARANTONAS μελετούν το χώρο, τη διαθέσιμη  έκταση και τη διαμόρφωσή του, τον προσανατολισμό και τη ροή του αέρα, τη σχετική θέση με το κτίσμα.

Μετά, κάνουν όλες τις σωστές ερωτήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες που θα στεγάζει η πέργκολα, τις ώρες ακόμα και τις εποχές του χρόνου που θα χρησιμοποιείται.

Τέλος, παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, με τελικό κόστος και όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές σε επιμέρους ζητήματα, όπως π.χ. ο πρόσθετος εξοπλισμός.

Ενδιαφέρεστε για πέργκολα;!