Τέντες - Πέργκολες - Συστήματα Σκίασης

Πέργκολες με πτυσσόμενη επιφάνεια από ύφασμα

Οι πέργκολες με οροφή από ύφασμα εξασφαλίζουν πλήρη προστασία από τον ήλιο, τη βροχή και τα καιρικά φαινόμενα ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα απόσυρσης του υφάσματος σκίασης ώστε να υπάρχει άπλετο φυσικό φως, ανεμπόδιστος εξαερισμός και θέα προς τα πάνω. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το σκελετό της πέργκολας, ανάλογα με το χώρο, τις καιρικές συνθήκες της περιοχής αλλά και τη χρήση.

Μία περίπτωση είναι να έχει εξοπλιστεί η πέργκολα με ηλεκτρικό μηχανισμό που δημιουργεί ομοιόμορφες πτυχές στο ύφασμα σκίασης συγκεντρώνοντας το σε μία πλευρά.

Η άλλη δυνατότητα είναι να προσαρμοστούν στο σκελετό της πέργκολας ένα ή περισσότερα συστήματα κασέτας που αποσύρουν εντελώς το ύφασμα σκίασης στο εσωτερικό τους. Για λόγους πρακτικούς κι αισθητικούς, αυτή η λύση είναι προτιμητέα στις περισσότερες περιπτώσεις εκτός από εκείνες που οι διαστάσεις της πέργκολες είναι ιδιαίτερα μεγάλες, όπως συμβαίνει σε κάποιες επαγγελματικές εφαρμογές που καλύπτουν πολύ μεγάλους χώρους.

markilux pergola

markilux pergola

Το βασικό δεδομένο είναι το γεγονός ότι η markilux pergola έχει όλα τα προσόντα που απαιτούνται για να θεωρείται κορυφαία επιλογή και για να διακριθεί με το TOP HOTEL STAR AWARD. Είναι μια πέργκολα, εφοδιασμένη με σύστημα τέντα-σε-κασέτα, που συνδυάζει την υπέροχη εμφάνιση με τις πρακτικές καινοτομίες και τη μεγάλη προσαρμοστικότητα.

markilux pergola compact

Η markilux pergola compact είναι μια πέργκολα με πολύ διακριτική παρουσία – όταν είναι κλειστή – και όλα τα προτερήματα όταν είναι σε πλήρη έκταση. Πρόκειται για μια κασέτα με πολύ μικρές διαστάσεις – μόλις 12,5Χ12,5 εκατοστά – η οποία τοποθετείται σε εξωτερικό τοίχο, οροφή ή δοκάρι στέγης. Το ύφασμα σκίασης προεκτείνεται σε δύο πλαϊνούς οδηγούς στήριξης που στηρίζονται σε δύο λεπτούς στύλους στήριξης.

markilux markant

markilux markant

Είναι μια πέργκολα, όμως αποτελεί την πρώτη της επόμενης γενιάς στη σκίαση. Με βασικό χαρακτηριστικό την επιφάνεια σκίασης από ύφασμα, και μάλιστα με μηδενική κλίση, η πέργκολα markilux markant προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας. Χάρις στη λιτή κι ανάλαφρη δομή, με το ελάχιστο δυνατό σε μεταλλικά μέρη, εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον.