Κάθετη Τέντα

Κάθετη τέντα για παράθυρα markilux 893

Το  markilux 893 είναι τέντα-σε-κασέτα κι έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτει τριγωνικά ανοίγματα, σε οποιοδήποτε σημείο και με οποιεσδήποτε διαστάσεις. Η κασέτα είναι από αλουμίνιο, κομψή, στρογγυλή και με μόλις 11,5 εκατοστά διάμετρο. Οι πολύ μικρές διαστάσεις είναι απαραίτητες για λόγους αισθητικούς και λειτουργικούς, μιας και η τέντα 893 προορίζεται αποκλειστικά για τοποθέτηση σε παράθυρο.

Tentomakedoniki

Τα τριγωνικά γυάλινα ανοίγματα είναι είτε απαραίτητα για δομικούς λόγους είτε εξυπηρετούν κάποια αρχιτεκτονική επιλογή, όπως συμβαίνει σε θόλους, πολυεδρικές γυάλινες κατασκευές, τριγωνικά παράθυρα ή υπέρθυρα. Ακριβώς επειδή δεν είναι συνηθισμένα, ειδικά στην Ελλάδα, τραβούν την προσοχή και, το πιο σημαντικό, έχουν τις ίδιες ανάγκες σκίασης που έχουν όλα τα παράθυρα κι ανοίγματα. 

Η τέντα markilux 893 τοποθετείται εσωτερικά ή εξωτερικά, κάθετα, οριζόντια ή υπό οποιαδήποτε γωνία. Στερεώνεται με ειδικά κλιπς πάνω στο πλαίσιο του παραθύρου, με απόλυτη ασφάλεια χάρις σε ένα σύστημα που έχει αναπτύξει η markilux. Σε κάθε περίπτωση, η κασέτα τοποθετείται στη “βάση” της τριγωνικής επιφάνειας και οι δύο σωληνωτοί οδηγοί από αλουμίνιο που είναι προσαρμοσμένοι στην κασέτα εφαρμόζουν στις δύο άλλες πλευρές του τριγώνου. Ειδικοί ιμάντες μέσα στους οδηγούς συγκρατούν την άκρη του υφάσματος σκίασης.

Συνολικά, οι πλευρικοί οδηγοί, τα έμβολα αερίου και οι ιμάντες κρατούν πάντα τεντωμένο το ύφασμα σκίασης εξασφαλίζοντας στην τέντα άψογη εμφάνιση και εξαιρετική αντοχή στον άνεμο μέχρι 5 μπωφόρ. Η πιθανότητα τοποθέτησης της τέντας σε θόλο και γενικά σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση, προσθέτει μεγάλη αξία στο γεγονός ότι η τέντα έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής, απαιτεί ελάχιστη συντήρηση κι όλα τα μέρη είναι προστατευμένα κατά της διάβρωσης. 

Η τέντα είναι εφοδιασμένη με μοτέρ με ασύρματο τηλεχειριστήριο ή ενσύρματο διακόπτη που τοποθετείται σε τοίχο. Διατίθεται σε 7 standard χρώματα σκελετού αλλά και σε οποιαδήποτε RAL απόχρωση επιθυμείτε, αν η αισθητική του χώρου επιβάλλει κάτι πολύ συγκεκριμένο ή ασυνήθιστο. Οι επιλογές για ύφασμα σκίασης στην τέντα είναι πολλές, με διάφορες προτάσεις σε μονόχρωμα υφάσματα.

markilux 893 6
markilux 893 3

Karantonas

Δυνατότητες και στοιχεία

 • Made-to-measure, με μέγιστο πλάτος 400 εκ. και μέγιστη προβολή 500 εκ.
 • Η τέντα τοποθετείται εσωτερικά ή εξωτερικά
 • Στρογγυλή κασέτα από αλουμίνιο, με διάμετρο μόνο 11,5 εκ.
 • Ιμάντες τεντώματος και έμβολα αερίου εξασφαλίζουν άριστο τέντωμα του υφάσματος

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Ασφαλής τοποθέτηση σε κάθε πλαίσιο παραθύρου με σύστημα στερέωσης με ειδικά κλιπς
 • Ενσωματωμένο μοτέρ και δυνατότητα ενσύρματου ή ασύρματου τηλεχειρισμού
 • Η τέντα διατίθεται σε 7 standard χρώματα σκελετού αλλά και σε RAL αποχρώσεις
Σας ενδιαφέρει;! Στείλτε μας μήνυμα!

* Δεν κάνουμε spam 🙂

Τέντες - Πέργκολες - Συστήματα Σκίασης

Κάθετη τέντα για παράθυρα markilux 893

Κάθετη τέντα για παράθυρα markilux 776 – 876

Tentomakedoniki

Το σύστημα κάθετης σκίασης markilux 776 / 876 χαρακτηρίζεται ως “Το Αποτελεσματικό” χάρις στο πανέξυπνο design, τις κομψές γραμμές και την απαράμιλλη λειτουργικότητά του.

Είναι τέντα-σε-κασέτα που προσαρμόζεται σε κάθε είδους μεγάλα παράθυρα, μεγάλα ανοίγματα ακόμα και γυάλινες προσόψεις. Έτσι, αυτά τα υπέροχα αρχιτεκτονικά στοιχεία εξακολουθούν να προσφέρουν στο εσωτερικό πλούσιο φυσικό φως κι απεριόριστη θέα – αλλά μόνο όταν θέλετε !

Η τέντα markilux 776 / 876 (με τετράγωνη ή στρογγυλή κασέτα) έχει διακριθεί με German Design Award και reddot Design Award. Είναι σαν ένα πλήρες Drop Down Menu Σκίασης, που προσφέρει όλες τις επιλογές. Η κασέτα είναι πολύ μικρή, μόλις 13 εκατοστά ύψος, όμως μπορεί να σκιάσει υαλοεπιφάνειες μέχρι και 24 τετραγωνικά. Η τέντα έχει μέγιστο πλάτος 6 μέτρα με προβολή (ύψος) έως 3,5 μέτρα, ενώ υπάρχει κι εναλλακτική εκδοχή με μέγιστο πλάτος τα 4 μέτρα και προβολή 6 μέτρα – ανάλογα με την επιφάνεια που θέλετε να σκιάσετε.

Τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Η τέντα markilux 776 / 876 είναι ένα ιδιαίτερα συμπαγές σύστημα κάθετης σκίασης made-to-measure, που τοποθετείται επακριβώς σε κάθε άνοιγμα. Είναι εύκολο στη χρήση, σχεδόν αθόρυβο, με εξαιρετική αντοχή στον άνεμο μέχρι 5 μπωφόρ (ανάλογα με τις διαστάσεις του). Το ύφασμα παραμένει πάντα τεντωμένο χάρις σε ένα σύστημα με αμορτισέρ στο αντίβαρο ενώ προαιρετικά η τέντα εφοδιάζεται με tracfix, ένα σύστημα που συγκρατεί το ύφασμα σκίασης στους πλαϊνούς οδηγούς κρατώντας το πάντα καλά τεντωμένο και καταργώντας το ενοχλητικό κενό μεταξύ οδηγών και υφάσματος.

Χωρίς να ενοχλεί στο παραμικρό την ιδιαίτερη ομορφιά που προσδίδουν οι μεγάλες υαλοεπιφάνειες, η τέντα προσθέτει μια έντονη κι απρόσμενη χρωματική αντίθεση ή συμπληρώνει μια αρμονική πληρότητα. Διατίθεται σε επτά standard χρώματα σκελετού και περισσότερους από 250 κωδικούς ιδιαίτερα ανθεκτικών υφασμάτων.

Κάθετη τέντα για παράθυρα markilux 776 – 876

Karantonas

Δυνατότητες και στοιχεία

 • Made-to-measure, με μέγιστο πλάτος 600Χ350 εκ. ή 400Χ600 εκ.
 • Η τέντα 776 διατίθεται με τετράγωνη κασέτα (13 εκ ύψος), η τέντα 876 με στρογγυλή κασέτα
 • Ιδανική κάθετη σκίαση για μεγάλα παράθυρα κι ανοίγματα μέχρι 24 τ.μ.
 • Η τέντα μπορεί να έχει παράθυρο ζελατίνας με μέγιστο ύψος τα 136 cm.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Ιδιαίτερα ανθεκτικό σε ανέμους έως 5 μπωφόρ, ανάλογα με τις διαστάσεις του.
 • Ο χειρισμός γίνεται χειροκίνητα με χερούλι από ανοξείδωτο ατσάλι ή με μοτέρ και τηλεχειριστήριο, που εντάσσεται σε κάθε ευρύτερο σύστημα οικιακών αυτοματισμών.
 • Προαιρετικός εξοπλισμός για την τέντα: Έξυπνοι αισθητήρες φωτός και αέρα που ενεργοποιούν αυτόματα το σύστημα, σύστημα tracfix
Σας ενδιαφέρει;! Στείλτε μας μήνυμα!

* Δεν κάνουμε spam 🙂