Πέργκολες

markilux pergola Cubic

Στους εξωτερικούς χώρους, η πέργκολα είναι πρώτη επιλογή για σύστημα σκίασης κυρίως γιατί έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή στον άνεμο, χάρις στους κάθετους στύλους στήριξης, και μπορούν να συνδυαστούν εν σειρά ώστε να καλύψουν μεγάλες επιφάνειες. 

Tentomakedoniki

Τώρα, η απόλυτα επιτυχημένη πέργκολα markilux pergola classic εξελίχθηκε κι όλοι καλωσορίζουν τη νέα markilux pergola Cubic. Είναι διαθέσιμη με ορθογώνια κασέτα, στην οποία αποσύρεται πλήρως το ύφασμα σκίασης. 

Η πρώτη εντύπωση είναι απόλυτα θετική γιατί η “ορθογώνια” πέργκολα Cubic προσελκύει το ενδιαφέρον με την αισθητική της, που αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του στυλ Bauhaus, με καθαρές γραμμές και διαχρονικό design. Η βασική σχεδιαστική ιδέα συνδυάζει τη στιβαρότητα με μια ανεπιτήδευτη κυβιστική απλότητα και κάνει την τέντα να δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε κατοικίες χτισμένες με σύγχρονη αρχιτεκτονική αντίληψη.

Η πέργκολα Cubic έχει κάθετους στύλους εμπρόσθιας στήριξης σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα, είναι πολλά περισσότερα από την εξέλιξη της pergola classic κι είναι εφοδιασμένη με τη μία εκδοχή της νέας τέντας markilux 7800 που προορίζεται ειδικά για χρήση σε πέργκολες και για περίπτερα κήπου. Γιατί τελικά, είτε προτιμούν τις καμπύλες είτε τις πιο κυβιστικές προσεγγίσεις, όλοι λατρεύουν τη λειτουργικότητα. Κι η πέργκολα Cubic ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις για σκίαση και κερδίζει το θαυμασμό με την υψηλή ποιότητα και την απαράμιλλη λειτουργικότητά της. 

Η λεπτεπίλεπτη αλλά εξαιρετικά σταθερή πέργκολα Cubic μπορεί να σκιάσει επιφάνειες μέχρι 27 τ.μ. (με διαστάσεις 6Χ4,5 μέτρα) ή και 30 τ.μ. (με διαστάσεις 5Χ6 μέτρα). Έχει διαθέσιμες πάμπολλες επιλογές για πρόσθετο εξοπλισμό της, που προσθέτουν λειτουργικότητα κι άνεση, αλλά επίσης κάνουν την πέργκολα να ταιριάζει πολύ αρμονικά με κάθε αρχιτεκτονικό στυλ. 

Ο χώρος κάτω από την τέντα είναι ένα περιβάλλον το οποίο επιδέχεται διαμόρφωσης ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.  Η pergola Cubic εξασφαλίζει όλες τις ευκολίες που μπορεί να επιθυμεί κάποιος. Τα διαθέσιμα LED Spots και Lines  δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες φωτισμού ανάλογα με τη χρήση του χώρου και την περίσταση. Το σύστημα σκίασης μένει πάντα τεντωμένο γιατί είναι σφικτά στερεωμένο στους πλαϊνούς οδηγούς με το σύστημα tracfix. Κι ακόμα, η πέργκολα μπορεί να εφοδιαστεί με σύστημα shadeplus που λειτουργεί αυτόνομα και ξεδιπλώνει μια κάθετη επιφάνεια σκίασης ανάμεσα στους πρόσθετους στύλους στήριξης. Έτσι υπάρχει προστασία από τα αδιάκριτα μάτια κι επιπλέον σκίαση όταν ο ήλιος χαμηλώνει στον ορίζοντα. Τέλος, πλαϊνές κάθετες επιφάνειες σκίασης είναι διαθέσιμες για να προσφέρουν επιπλέον προστασία από τον ήλιο, τον άνεμο και το κρύο.

markilux pergola cubic
markilux pergola cubic

Karantonas

Δυνατότητες και στοιχεία

 • Made-to-measure με μέγιστο πλάτος 600 εκ. και μέγιστη προβολή 450 εκ. ή 500Χ600 εκ
 • Τηλεσκοπικοί πλαϊνοί οδηγοί
 • Οι κάθετοι στύλοι διατίθενται σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Διατίθεται και πρόσθετος εξοπλισμός για την τέντα, ριντό κάθετης σκίασης SHADEPLUS, LED-Lines και LED-Spots, θερμάστρες, ηλεκτροκίνηση και τηλεχειρισμός, αισθητήρες φωτός, βροχής, ανέμου
 • Με φερόμενες βάσεις στήριξης στύλων
 • Με σύστημα tracfix που κρατά πάντα τεντωμένο το ύφασμα σκίασης σε πλαϊνούς οδηγούς που στηρίζονται σε λεπτούς στύλους
 • Μέχρι και 5 συστήματα μπορούν να τοποθετηθούν εν σειρά και να καλύψουν επιφάνειες έως και 30 μ.
Σας ενδιαφέρει;! Στείλτε μας μήνυμα!

* Δεν κάνουμε spam 🙂

Τέντες - Πέργκολες - Συστήματα Σκίασης

markilux pergola Cubic

markilux-pergola-Detail

Tentomakedoniki

Το βασικό δεδομένο είναι το γεγονός ότι η markilux pergola έχει όλα τα προσόντα που απαιτούνται για να θεωρείται κορυφαία επιλογή και για να διακριθεί με το TOP HOTEL STAR AWARD.

Είναι μια πέργκολα, εφοδιασμένη με σύστημα τέντα-σε-κασέτα, που συνδυάζει την υπέροχη εμφάνιση με τις πρακτικές καινοτομίες και τη μεγάλη προσαρμοστικότητα. Μπορεί να στέκει αυτόνομη σε σκελετό syncra ή να είναι συνδεδεμένη με το κτίριο, με πλαϊνούς οδηγούς στηριζόμενους πάνω σε κομψές κολώνες για κάλυψη μεγάλων επιφανειών, μέχρι και 30 τετραγωνικά. Ένα έξυπνο χαρακτηριστικό της markilux pergola είναι η βυθιζόμενη κολόνα στερέωσης στο εμπρόσθιο μέρος, που τοποθετείται όταν το ύψος τοποθέτησης της πέργκολας δεν είναι αρκετό ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη κλίση. Ένας μοχλός από ανοξείδωτο ατσάλι ρυθμίζει το ύψος της εμπρόσθιας κολόνας και χαμηλώνει την επιφάνεια σκίασης μέχρι και 40 εκ – ανάλογα με την προβολή του συστήματος – για να εξασφαλίζει την εύκολη και γρήγορη απορροή των βρόχινων υδάτων. Έχει μεγάλη αντοχή και σταθερότητα σε ανέμους μέχρι και 6 μπωφόρ, χάρις στους λεπτούς στύλους στήριξης, τους πλαϊνούς οδηγούς και το σύστημα tracfix – που διατηρεί πάντα τεντωμένο το ύφασμα σκίασης.

Η πέργκολα προσφέρει κομψή προστασία από τον ήλιο και τη βροχή, και συνδυάζεται με πλευρική σκίαση 790, κάθετα συστήματα 876/776, 620 και 625 καθώς και το markilux format. Προσφέρει πολλές επιλογές σε χρώματα σκελετού και υφάσματα σκίασης, κι έχει μεγάλη ποικιλία πρόσθετου εξοπλισμού – LED lines και spots, ηλεκτρικό μοτέρ και τηλεχειρισμό, και το στοιχείο κάθετης σκίασης Shadeplus, με ύψος έως 230 εκ. Ο χειρισμός του γίνεται με ανοξείδωτο μοχλό, ή με τηλεχειριζόμενο μοτέρ που λειτουργεί με φωτοβολταϊκό.

markilux pergola

Karantonas

Δυνατότητες και στοιχεία

 • Made-to-measure, με μέγιστες διαστάσεις 500Χ600 και 600Χ450 εκ. Μεγαλύτερες διαστάσεις είναι διαθέσιμες, προσθέτοντας έως και 5 πεδία με κοινές ενδιάμεσες κολόνες.
 • Η πέργκολα μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρικό μοτέρ και τηλεχειρισμό, αισθητήρες φωτός κι ανέμου, αισθητήρες ηλιακού φωτός, θερμάστρες υπερύθρων
 • LED lines μπορούν να τοποθετηθούν στους πλαϊνούς οδηγούς αλλά και σε οριζόντιους δοκούς, στους οποίους μπορεί εναλλακτικά να τοποθετηθούν spots
 • Η πέργκολα μπορεί να εφοδιαστεί με συστήματα κάθετης σκίασης, ενσωματωμένο παράθυρο ζελατίνας και Shadeplus
 • Τετράγωνα καλύμματα για τις βάσεις των στύλων στήριξης

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Δυνατότητα στερέωσης σε τοίχο, οροφή, δοκάρι στέγης ή σύνδεσης με markilux Syncra
 • Βυθιζόμενη κολόνα εξοπλισμένη προαιρετικά με ηλεκτρικό μοτέρ
 • Εκδοχή flex με δυνατότητα στερέωσης εμπρόσθιων στύλων σε βάσεις επιβάρυνσης. Συνδυάζεται ιδανικά και με τη syncra flex
 • Δυνατότητα βύθισης του εμπρόσθιου μέρους μονόπλευρα έως 40 εκ. ανάλογα με την προβολή του συστήματος, χάρη στη βυθιζόμενη κολόνα, σε περίπτωση που το σύστημα δεν έχει αρκετή κλίση. Εναλλακτικά, με δυο βυθιζόμενες κολόνες εφόσον η κλίση είναι αρκετή
Σας ενδιαφέρει;! Στείλτε μας μήνυμα!

* Δεν κάνουμε spam 🙂